ВУЛКАНОТ


Вулканот е портрет на помладиот брат на режисерот и на прв поглед, тоа е приказна за едно секојдневно момче кое знае се' за диносаурусите, кое, без да изгуби од неговата тврдоглавост, константно копа со надеж дека ќе најде нешто навистина неверојатно. И се' тоа бидејќи има сон, всушност, тоа е приказна за еден сон за кој ова момче оди против се'.