МИШКО


„Мишко“ е приказна која го следи Ангел, тивко и повлечено момче, кој оди со својот другар Мишко да бере јаболка за продажба. Но, како што минува днот, Ангел се’ повеќе се соочува со суровста на Мишко и своите родители.