ДЕЦА СОНУВААТ БУДНИ


Дамза (12) ги троши последните летни денови на една дива плажа играјќи со своите пријатели Данило (12) и Дора (12). Наутро тие шпиунираат девојчиња и пливаат во морето, а навечер Дамза ги изведува своите циркузантски трикови. Играјќи игри и избегнувајќи ги возрасните, тие се преправаат дека летниот одмор трае засекогаш. Кога на Дамза му нудат да стане дел од циркусот, неговата мајка го враќа назад во реалноста.